Vo Vysokých Tatrách využívajú na vykurovanie aj biomasu

11.05.2006 Poprad

Vysoké Tatry 11. mája (TASR) - Vykurovanie biomasou označil za jednu z foriem úspor Jozef Kručay, konateľ spoločnosti Tatry-Teplo s. r. o. , na dnešnom piato...
Vysoké Tatry 11. mája (TASR) - Vykurovanie biomasou označil za jednu z foriem úspor Jozef Kručay, konateľ spoločnosti Tatry-Teplo s. r. o. , na dnešnom piatom zasadnutí valného zhromaždenia tejto mestskej organizácie, ktorá spravuje bytový a nebytový fond vo Vysokých Tatrách a zabezpečuje dodávky tepla.

Na margo hospodárenia spoločnosti v uplynulom roku konštatoval, že \"mierna strata 290 000 Sk vyplynula z predzásobenia sa palivovým drevom\". Poukázal najmä na rast cien energií v uplynulom roku. Ako však uviedol, kým dodávatelia zvýšili ceny približne o 17 %, spoločnosť Tatry Teplo navýšila cenu iba o 6 %. Umožnilo jej to využívanie biomasy.
\"Od novembra 2005 máme v prevádzke tri kotolne na biomasu. Napríklad, najväčšia z nich na sídlisku Pod lesom nám umožnila usporiť 3 000 až 3 500 kubických metrov zemného plynu mesačne, \" konštatoval Kručay.
Spoločnosť plánuje v tomto roku okrem drobných investícií dokončiť kotolňu na teplú vodu v Tatranskej Kotline a pripravuje rekonštrukciu kotolne na sídlisku v Tatranskej Lomnici, ktorá by mala mať dva nezávislé zdroje energie, a to zemný plyn a biomasu.
 

Vyberte región

mark